Спорт

Артета: Жао ми је што нисам заменио голмана

Менаџер фудбалског клуба Арсенал Микел Артета изјавио је да би у будућности током меча могао да замени голмана са жељом до промени ритам утакмице
Артета: Жао ми је што нисам заменио голманаGetty © Mike Hewitt / Staff

Арсенал је у недељу у гостима победио Евертон у петом колу Премијер лиге резултатом 1:0. На овом мечу на голу лондонског клуба дебитовао је Дејвид Раја, који је недавно стигао у Арсенал из Брентфорда на позајмицу до краја сезоне.

"Постоје ствари због којих жалим. Било је то два пута. Једном после 60. минута, а други пут после 85. минута на две утакмице. Могао сам да променим голмана, нисам то урадио, нисам имао храбрости за то. На оба меча смо одиграли нерешено, био сам доста несрећан", изјавио је Артета.

Шпанац  је најавио промене на наредним утакмицама

"Неко ће да промени голмана током утакмице, то ће да буде чудно. Сви ће да се питају зашто, али смем да кажем: Зашто да не? Ако се нешто догађа на терену, а желите да промените ток утакмице, онда то и урадите. Имам осећај да морам да ангажујем све у тиму, који могу да играју, без обзира на конкуренцију. То је моја порука".

Британски медији су питали Артету зашто је Ерон Ремздејл склоњен са гола.

"Чудно ми је да ме питате за голман, а не зашто нису играли Фабио Виера и Габријел Жезус. Нисам добио питање за Жезуса, који је освојио више трофеја чак и од мене. Желим да Ремздејл исто реагује као Жезус, Kаи Хаверц или Такехиро Томијасу. Играмо са 11 фудбалера, а не са 10 плус један", закључио је Артета.

Арсенал се тренутно налази на четвртом месту на табели Премијер лиге са 13 бодова.

image