Спорт

Саопштење Партизана о уништавању ложе: Незапамћени чин вандализма организоване криминалне групе

Црно-бели издали саопштење поводом инцидената који су се догодили у ноћи између суботе и недеље
Саопштење Партизана о уништавању ложе: Незапамћени чин вандализма организоване криминалне групе© Dusan Milenkovic/ATAImages

Фудбалски клуб Партизан саопштио је да је група људи у недељу, 17. септембра, између 4.10 и 4.30 ујутру, ушла у свечану ложу стадиона у Хумској и потпуно је уништила.

У ложи стадиона оштрим предметима исечене су столице на којима обично седи руководство клуба, уз јасне поруке "управи и лоповима".

Медији су спекулисали да је то дело навијача који су и на тај начин захтевали оставке чланова управе, али из клуба истичу да је у питању "мања криминална група".

"Овај незапамћени чин вандализма није учињен од стране партизановаца, који воле свој клуб и стадион на коме вољени клуб игра, већ од стране припадника мање организоване криминалне групе", наводи се у саопштењу црно-белих.

Из Хумске додају да су изгредници снимљени видео надзором и да је доказни материјал предат полицији.

"Оштећење имовине је забележено на снимцима са видео надзора, којима је читав комплекс стадиона покривен, а на снимцима је видљиво да су три непозната мушка лица и једно женско лице ушли на стадион и извршили оштећење централне ложе. Снимци са видео надзора су достављени надлежним државним органима, који ће верујемо врло брзо идентификовати починиоце и предузети све законом предвиђене мере", закључује се у саопштењу.

Подсетимо, навијачи Партизана већ недељама протестују против руководства клуба, који одбија да поднесе оставке. До сада је то само учинио председник Милорад Вучелић, који је на челу био од 2016. године.

Екипа Игора Дуљаја је у недељу у драматичном сусрету направила преокрет против Радника из Сурдулице и победила 3:2, чиме је на табели прескочила "вечитог ривала" Црвену звезду.

image