Спорт

Надал: Новак би био фрустриран да ме није претекао

Тенисер Рафаел Надал током гостовања једној шпанској телевизији говорио је о својој каријери, али се у једном тренутку дотакао и Новака Ђоковића
Надал: Новак би био фрустриран да ме није претекао© Cameron Spencer / Staff

Шпански тенисер је добар део своје каријере имао више грен слемова од Новака Ђоковића, али га је Србин у међувремену престигао, што му је очигледно тешко пало, иако тврди другачије.

"Нисам фрустриран из једноставног разлога. Верујем да сам у оквиру својих могућности урадио све што је било могуће како би ствари испале најбоље могуће за мене. На пример, верујем да је Новак све то проживљавао много интензивније него ја. За њега, мислим да је то фрустрација… То јест, да би за њега била велика фрустрација да није успео. Можда је зато и успео", рекао је Надал.

Надал је имао доста проблема ове године са повредама и почетком јуна је био на операцији. Мучила га је тада тетива препоне и најављено је да опоравак траје пет месеци.

Он је сада рекао да очекује од следеће сезоне да се врати мечевима, али без великих амбиција.

"Не очекујем међутим нити се надам да ћу се вратити и освојити Ролан Гарос и Аустралијен Опен. То ми делује предалеко чак и немогуће", рекао је Надал.

Професионална каријера Рафаела Надала траје од 2001. године, 2005. је узео први од 14 трофеја на Ролан Гаросу, док је 2022. направио велики повратак, када је тријумфовао у Аустралији у години у којој тамо није било Новака Ђоковића.

После 2022. године је Ђоковић прешао Надала по броју грен слемова (24) и сада делује да не постоје шансе да га стигне.

image