Спорт

Наставља се срамота украјинске тенисерке – после руковања, одбила и фотографисање са Рускињом

Украјинка је често глумила и жртву не желећи да призна да њено понашање изазива негативне реакције на свим странама, а сада је направила нови испад
Наставља се срамота украјинске тенисерке – после руковања, одбила и фотографисање са РускињомGetty © Matthew Stockman

Украјинска тенисерка Марта Костјук наставља са срамотним и, пре свега, несхватљивим понашањем према ривалкама из Русије и Белорусије.

Костјукова се већ месецима налази у центру пажње тениског света и то због свог става да не жели да се рукује са Рускињама и Белорускињама после мечева.

Она је почетком сезоне у Остину освојила први трофеј у каријери победом над Варваром Грачевом у финалу, са којом се није руковала, а онда и титулу посветила "свим људима који се боре и умиру у Украјини".

Потом се, на Ролан Гаросу неколико месеци касније, догодио познати инцидент са Арином Сабаленком у првом колу, када је добила гласне звиждуке након пораза.

"Нисам могла да разумем шта се дешава. Сви знамо да украјинске девојке неће да се рукују са нама, то није изненађење, али изгледа да је публика била изненађена. Видели су то као непоштовање играча, зато су јој звиждали. Испрва, мислила сам да мени звижде. Била сам збуњена. Зато сам разговарала са својим тимом. Шта да радим? Када сам схватила, било ми је жао", рекла је Сабаленка после тог меча.

Костјукова је често глумила и жртву не желећи да призна да њено понашање изазива негативне реакције на свим странама, а сада је направила нови испад.

Пре дуел са Даријом Касаткином на турниру у Токију, одбила је чак и заједничку фотографију. Две играчице су се одвојено фотографисале са девојком која је требало да баци новчић и одреди која ће прва од две тенисерке сервирати.

Ни то јој није помогло, пошто је забележила нови пораз, укупно 18. у 25. мечу против ривалки из Русије. Шести пут узастопно је поражена од неке Рускиње, овога пута резултатом 3:6, 6:4, 6:3.

image