Спорт

Сабаленка без милости против Костјукове, Украјинка и даље одбија да се рукује

Чинило се да би дуел са некада најталентованијом играчицом на свету могао да буде потенцијална "мина" за Белорускињу, али је она прескочила без икаквих проблема
Сабаленка без милости против Костјукове, Украјинка и даље одбија да се рукујеGetty © Julian Finney

Арина Сабаленка успешно је започела овогодишњи Ролан Гарос и лагано се пласирала у друго коло, победом над Мартом Костјук.

Сабаленка није имала милости према 20-годишњој Украјинки и декласирала је резултатом 6:3, 6:2.

Дуел на стадиону "Филип Шатрије" трајао је тек нешто више од сат времена и Белорускиња је показала зашто је тренутно једна од најбољих играчица на свету.

После нешто несигурнијег старта и претрпљеног брејка, другопласирана на ВТА ранг-листи је направила серију од пет гемова и сломила отпор противнице.

Од 3:3 у првом сету, до 6:3 и 2:0 у другом на терену је постојала само једна такмичарка, а када је и други пут одузела сервис Украјинки, било је јасно да је крај меча близу.

Марта Костјук је наставила са неразумним понашањем и поново одбила да се рукује са Сабаленком, што је раније чинила и против осталих тенисерки из Русије и Белорусије.

Због тога је наишла на отпор присутних на трибинама, који су је испратили снажним звиждуцима.

Арина ће се у наредној рунди састати са сународницом Ирином Шиманович, која је после велике борбе елиминисала Пану Удварди из Мађарске.

Ролан Гарос почео је у недељу и траје до 11. јуна. Наградни фонд је 49.600.000 евра, а титулу брани Ига Швјонтек.

image