Спорт

НБА бруји о великом трејду - Лилард стиже код Јаниса, Нуркић у Финиксу!

Три франшизе учествовале су у великом трејду чије је најзвучније име Демијен Лилард, који напушта Портланд после више од 10 година у том тиму
НБА бруји о великом трејду - Лилард стиже код Јаниса, Нуркић у Финиксу!Getty © Alika Jenner / Stringer

Велики трејд договорен је у НБА лиги у среду увече, јављају амерички медији, а у њега су укључена чак три тима - Портланд, Милвоки и Финикс.

Како се наводи, Милвоки Бакси су направили најважнији посао, пошто ће добити Демијена Лиларда из редова Портланда, Финикс Санси ће добити Јусуфа Нуркића, док ће за Портланд убудуће играти Диандре Ејтон.

Но, то није све што чини овај компликовани трејд. Портланд ће уз Ејтона добити и Џруа Холидеја, Туманија Камару и пика прве рунде драфта 2029. године.

И Финикс ће још добити - осим Нуркића, у њихове редове ће стићи и Насир Литл, Грејсон Ален и Кеон Џонсон. Ипак, највише пажње привлачи то што ће Демијан Лилард прећи у Милвоки, где ће играти уз Јаниса Адетокумба и покушати да стигне до шампионског прстена.

Лилард је био шести пик на НБА драфту 2012. године, седам пута је био на Ол-стару, а 2018. године је био изабран у најбољу петорку НБА лиге.

image
VV inauguration
banner