Спорт

Јунајтед "помиловао" Антонија: Поново у конкуренцији првог тима

Челници Манчестер јунајтеда вратили су Бразилца Антонија у тим, о чему су обавестили јавност кратким саопштењем
Јунајтед "помиловао" Антонија: Поново у конкуренцији првог тимаGetty © Michael Regan / Staff

"После оптужби које су на његов рачун изнете у јуну, Антони је сарађивао са бразилском и британском полицијом на решавању случаја и наставља то да чини и сад", наводи клуб у саопштењу.

Антони (23) је под истрагом полиције због оптужби бивше девојке Габријеле Kавалин која тврди да ју је фудбалер неколико пута претукао у јуну ове године.

"Kао Антонијев послодавац, Манчестер јунајтед је одлучио да се он врати тренинзима у спортском центру Kарингтон и биће у конкуренцији за састав екипе, док ће се истрага полиције и даље наставити. Kао клуб, осуђујемо свако насиље и узнемиравање. Препознајемо важност чувања интегритета свих који су умешани у ову ситуацију и препознајемо утицај који ове оптужбе имају на оне који су прошли кроз узнемиравање", стоји у клупском саопштењу.

Фудбалер је претходни период провео у домовини, али се у среду вратио у Енглеску и добровољно упутио ка једној од станица манчестерске полиције не би ли дао изјаву и оповргао оптужбе. Kрилни фудбалер је инспекторима уступио и свој мобилни телефон, како би олакшао истрагу и доказао невиност.

Због истраге, Антони није конкурисао за састав "црвених ђавола" у претходне четири утакмице, а није добио ни позив за репрезентацију Бразила у септембарским мечевима квалификација за Светско првенство 2026. године.

image