Спорт

Алкараз кренуо у поход на Ђоковићев трон - лако славио на старту Пекинга

Шампион Вимблдона стигао је до првог тријумфа у Кини, након што се у тој земљи протеклих година нису играли турнири услед пандемије коронавируса
Алкараз кренуо у поход на Ђоковићев трон - лако славио на старту ПекингаGetty © Fred Lee / Stringer

Карлос Алкараз успешно је започео своје прво учешће на неком турниру у Кини у каријери, пошто је у првом колу савладао квалификанта Јаника Ханфмана 2:0.

Шпанац је био бољи од Немца без много драме, по сетовима 6:4, 6:3, чиме је остварио први тријумф од пораза у полуфиналу Ју-Ес опена од Данила Медведева.

Алкараз је направио чак пет брејкова на овом сусрету, па се питање победника ниједног тренутка није доводило у питање. Шпанац је тако започео нови напад на прво место на АТП листи у финишу године.

Истина, он је и даље јако далеко од Новака Ђоковића, светског броја један, пошто заостаје чак 3.260 бодова, али Србина нећемо гледати на тениским турнирима све до мастерса у Паризу. За то време, Алкараз ће после Пекинга играти и у Шангају, али и Базелу, па ће имати значајно више прилика за освајање бодова, након што је прошле године због повреде пропустио овај део сезоне. 

Алкараз ће у другом колу Пекинга играти против Италијана Лоренца Музетија, који је елиминисао Руса Карена Хачанова.

image