Спорт

Огроман пропуст и скандал у Премијер лиги, Ливерпулу поништен чист гол, судије упутиле извињење

Велики судијски пропуст догодио се на утакмици Тотенхема и Ливерпула у Премијер лиги, када је гостима поништен регуларан погодак, упркос употреби ВАР технологије
Огроман пропуст и скандал у Премијер лиги, Ливерпулу поништен чист гол, судије упутиле извињење© Screenshot/Twitter@beINSport

Има Ливерпул свако право да буде бесан након дербија седмог кола Премијер лиге.

"Црвенима" су додељена два црвена картона и поништен регуларан погодак. Упркос томе, имали су шансе за бод, али су постигли аутогол у надокнади меча, па је домаћин славио са 2:1.

Ипак, највише пажње привукао је поменути погодак Луиса Дијаза, који је морао бити признат.

Крилни фудбалер гостију није се налазио у офсајд позицији када је постигао гол у првом полувремену.

Линијски судија подигао је заставицу, да би главни након консулатиције са ВАР собом, потврдио одлуку о офсајду.

Судијска организација Премијер лиге утврдила је да је направљен велики пропуст, након чега је издато саопштење.

"Гол Луиса Дијаза је поништен због офсајда од стране судија на терену. Ово је била јасна и очигледна чињенична грешка. Гол је требало да буде признат после ВАР интервенције, међутим, ВАР није интервенисао. ПГМОЛ извршиће истрагу околности које су довеле до ове грешке", саопштено је.

Веома зачуђујуће је што се ситуација није озбиљније гледала у ВАР соби, односно нису ни повлачене линије како би се утврдила офсајд позиција.

Убрзо су енглески медији дошли до бизарног објашњења, које каже да су судије у ВАР соби мислиле да је првобитна одлука главног арбитра била да је гол регуларан и да су они само то потврдили, те да је проблем био у комуникацији.

Видно и оправдано незадовољан након меча био је Јирген Клоп, шеф струке Ливерпула.

"У свом животу нисам видео непоштенију утакмицу. Никад нисам био поноснији на своју екипу, али никад нисам ни видео утакмицу са оволико непоштених околности и непоштених и сулудих одлука. Једина ствар коју данас нисмо имали, уз судијске одлуке, јесте резултат", рекао је Клоп.

"Није офсајд. Нема шансе. Лоше су повукли линије. Видели смо то на полувремену, неко нам је то показао на мобилном. Све је јасно. Сигуран сам да ће се о овоме говорити данима, али тешко је то поднети", закључио је Немац.

image