Спорт

Лудо у Премијер лиги: Сити пао без Пепа, Јунајтед наставља да тоне, док Арсенал "меље"

Оба клуба из Манчестера су уписала поразе, али то нису била сва узбуђења у Премијер лиги током суботњег поподнева
Лудо у Премијер лиги: Сити пао без Пепа, Јунајтед наставља да тоне, док Арсенал "меље"Getty © Matt McNulty / Stringer

Серија неочекиваних резултата виђена је у суботу у Премијер лиги. Све је почело победом Астон Виле 6:1 против Брајтона, али још већа изненађења су тек уследила.

Играчи Манчестер ситија изгубили су 2:1 на гостовању Вулверхемптону, док је њихов градски ривал Манчестер јунајтед на свом "Олд Трафорду" био поражен 1:0 од Кристал Паласа.

Сити је имао савршен старт сезоне са шест победа, али су их сада "вукови" зауставили - Рубен Дијаш је аутоголом дао предност домаћима, а након поготка Хулијана Алвареза за изједначење, Хи Чан Хванг је донео тријумф Вулвсима. Иначе, на овом мечу менаџер Ситија Пеп Гвардиола није могао да предводи екипу због претходно добијена три жута картона.

За то време, Манчестер јунајтед је наставио да тоне и ређа лоше резултате. Екипа Ерика тен Хага је уписала и четврти пораз у седмом мечу у Премијер лиги ове сезоне, а човек одлуке био је Јоаким Андерсен у 25. минуту.

Но, нису баш сви резултати били тако изненађујући. Арсенал је на гостовању Борнмуту славио 4:0, а стрелци су били Букајо Сака, Мартин Одегард, Каи Хаверц и Бенџамин Вајт.

Њукасл је победио Барнли 2:0, Вест Хем је истим резултатом савладао Шефилд јунајтед, док је Лутон изненадио Евертон тријумфом 2:1 на "Гудисон парку".

image