Спорт

Избор Милорада Мажића разбеснео Украјинце: Доделили сте нам проруског човека!

Легендарни српски судија Милорад Мажић делегиран је као контролор на мечу другог кола Лиге шампиона између Шахтјора и Антверпена који је на програму у среду, што је према писању тамошњих медија изазвало бес код Украјинаца
Избор Милорада Мажића разбеснео Украјинце: Доделили сте нам проруског човека!© Antonio Ahel/ATAImages

Некадашњи српски судија Милорад Мажић добио је част да буде контролор суђења на мечу Шахтјор - Антверпен у оквиру другог кола групне фазе Лиге шампиона, али се та одлука коју је УЕФА донела нимало не свиђа Украјинцима, који су једног од најбољих европских судија у претходних десетак година оптужили да је Рус!

Запослен у Фудбалском савезу Русије

Милорад Мажић је од овог лета запослен у Фудбалском савезу Русије као председник Судијске комисије. Потписао је двогодишњи уговор са Русима уз могућност продужетка сарадње на још годину дана и биће главно одговорно лице за арбитре у тамошњем фудбалу.

Украјинцима смета што је Мажић делегиран баш њиховом клубу иако је запослен у Русији чији представници су избачени из ФИФА и УЕФА.

Тамошњи медији пишу да је недопустив потез УЕФА да изабере човека који је у јеку рата у Украјини пристао да зарађује новац у "терористичкој земљи" која је изопштена из већине спортских дешавања.

"Главни судија меча биће Словенац Раде Обреновић, а званични делегат Јан Вилем ван Доп (Холандија). Али УЕФА је за контролора утакмице изабрала прилично скандалозног лика. 

То је Милорад Мажић, бивши српски судија. Тренутно, 50-годишњи специјалиста је шеф одељења за суђење Руског фудбалског савеза (РФУ). Поред посла у УЕФА у исто време, Мажић је прошлог лета нашао посао у једној терористичкој земљи након почетка инвазије Русије на Украјину. Милорад је потписао уговор на две године", стоји између осталог у тексту украјинског "24 канал Спорта".

Мажићев посао у среду ће бити да оцени дељење правде од стране словеначког арбитра Радета Обреновића и његових помоћника.

Милорад Мажић важи за једног од најцењенијих фудбалских стручњака у Европи, а своју репутацију је између осталог стекао делећи правду на најважнијим мечевима светског и европског првенста. Такође је судио и мечеве Лиге шампиона, од којих је свакако најпозантији онај из финала 2018. године између Реал Мадрида и Ливерпула.

image