Спорт

Видићев план за српски фудбал: Доста је било подела, хоћу да будем део решења

Легендарни фудбалер Немања Видић представио је свој план за будућност српског фудбала уколико 14. марта буде био изабран за председника ФСС
Видићев план за српски фудбал: Доста је било подела, хоћу да будем део решења© RTS/screenshot

Уколико будем изабран за председника Фудбалског савеза Србије (ФСС) жеља ми је да будем на челу тима који ће развијати српски фудбал, изјавио је кандидат за председника ФСС Немања Видић.

Он је гостујући у емисији "Око" на РТС-у рекао да Савез мора да прати државне и националне интересе, уз констатацију да је он аполитична личност и да је потребно да сви раде на проналажењу решења за проблеме којих има.

"После завршетка каријере школовао сам се као тренер и у Енглеској сам завршио УЕФА професионалну лиценцу. У Србији су лакше добијали дипломе, ја сам желео да идем тежим путем. С обзиром да сам у последњем периоду често коментарисао о српском фудбалу и проблемима, схватио сам да моје речи не мењају ништа. Хтео сам да пренесем своје искуство које сам стекао у иностранству радећи са Сер Алексом Фергусоном и Дејвидом Гилом, да своје контакте ставим у службу нашег фудбала", рекао је Видић.

У његовом тиму биће бизнисмени Бранко Милутиновић (Нордеус), затим Петар Јовановић из банкарског система, некадашњи судија Милорад Мажић, бивши тренер Славољуб Муслин, бивши репрезентативци Данко Лазовић и Милан Јовановић. Нагласио је да ће сигурно имати подршку Европске фудбалске уније (УЕФА) имајући у виду одличне односе са председником Александром Чеферином, као и Зораном Лаковићем, а истакао је и где види проблем српског фудбала.

"Имамо проблем да данас више не дајемо шансу младима. Они одлазе у раним добима, губимо их и не знамо како се развијају у иностранству. Морамо да развијамо унутрашњост и условно речено мање клубове. На крају крајева, држава улаже у стадионе и неко мора да игра на тим стадионима. Заборавио сам да напоменем и Милорада Мажића, нашег највећег судије икада. Он је одлучио да се врати и верујем да може да врати поверење у судијску комисију. Драго ми је што је одлучио да буде део мог тима."

О противкандидату Драгану Џајићу рекао је да је једна од највећх легенди српског фудбала.

"Он је био председник Звезде када сам ја дошао са 15 година у клуб, имам велико поштовање према њему и наш однос се неће променити, без обзира на исход избора", истакао је Видић.

На питање зашто га као Звездине легенде нема на "Маракани", рекао је да је то последица чињенице да је дуго био у иностранству.

"Не можемо побећи од чињенице да сам бољи део каријере одиграо у Јунајтеду. Ја сам емотивно уз Звезду, али после свих ових година некако више навијам за Србију. Ту сам и желим да помогнем. Желим да будем решење, а не део проблема. Оно што сам приметио када сам се вратио јесте да се делимо на Србе, Црногорце, Косоваре, навијаче Звезде или Партизана. Мислим да фудбал може да уједини. Да дођемо и навијамо за Србију. Све ћу урадити да створимо поверење у народу да радимо у интересу нашег фудбала", поручио је Немања Видић.

image