Спорт

Отишао у Арабију с 21 годином зарад 40.000.000 евра и тврди: Није то због новца!

Након што је већ договорио прелазак у Наполи, шпански фудбалер се ипак предомислио и преселио на Блиски исток, али истиче да то није урадио само због драстично већих примања
Отишао у Арабију с 21 годином зарад 40.000.000 евра и тврди: Није то због новца!Getty © Octavio Passos / Stringer

Фудбалер Ел Ахлија Шпанац Габри Веига изјавио је да је срећан у Саудијској Арабији, али је додао да би волео да се једног дана врати у неки велики европски клуб, преноси шпански "Спорт".

Веига (21) је у летњем прелазном року стигао из Селте у Ел Ахли.

"Нисам дошао у Саудијску Арабију само због новца. Разумем да свако има своје мишљење, али било је других фактора који су утицали на одлуку. Између свих опција које сам имао, сматрао сам да ми ова омогућава најбољи развој као младом фудбалеру и сазревање у лиги која се брзо развија", рекао је млади шпански фудбалер, који би за три године требало да заради 40.000.000 евра.

Веига је требало да из Селте пређе Наполи где би зарађивао 2.500.000 евра по сезони, али се предомислио после понуде Ел Ахлија. Он није одбацио могућност повратка у Европу.

"Никада не знаш како се оваква лига може развити. Можда ће ми једног дана намера бити и освајање титула у Европи, играње Лиге шампиона, никада се не зна. Пре две године нисам могао ни да замислим да ћу бити у Саудијској Арабији и сада сам веома срећан. Сматрао сам да је овај корак најсигурнији и најбољи за мој лични развој, и сада је мој циљ да сваког дана напредујем", поручио је Веига.

image