Спорт

Клоп упозорио играче Ливерпула: Да ми се јављате после сваког меча на Мундијалу

Немачки стручњак ће помно пратити ситуацију у којој ће бити његови играчи током Светског првенства.
Клоп упозорио играче Ливерпула: Да ми се јављате после сваког меча на МундијалуGetty © Catherine Ivill

Менаџер Ливерпула Јирген Клоп изјавио је да је наредио фудбалерима свог тима, који буду играли на Светском првенству у Катару, да морају да му се јављају после сваког меча, преносе британски медији.

Ливерпул ће у суботу на свом терену дочекати Саутемптон у 16. колу Премијер лиге, а потом следи пауза због Мундијала. Седморица играча Ливерпула ће наступати за своје селекције на Светском првенству у Катару, а остатак тима ће током турнира бити на припремама у Дубаију.

"Имамо јасно правило када су утакмице репрезентација у питању. Фудбалери морају да ми се јаве после сваког меча. Они морају да ми кажу како се осећају и да ли их нешто боли. Бићемо у Дубаију, ако се неко од играча повреди и буде морао да напусти камп репрезентације, може одмах да дође код нас", рекао је Клоп.

Наставак сезоне у Премијер лиги планиран је за 26. децембар.

"Фудбалери имају своје 'Воцап' групе, оне ће горети када буде побеђивала репрезентација наших играча. Морамо да будемо у контакту са играчима, то не може да се промени. Дубаи смо одабрали да будемо близу ако неко од њих буде морао раније да оде или испадне са Мундијала", закључио је Клоп.

Светско првенство у Катару игра се од 20. новембра до 18. децембра, а само неколико дана након финалне утакмице, играће се мечеви четвртог кола Лига купа Енглеске, у ком ће Ливерпул имати тежак окршај против Манчестер ситија.

image