Спорт

Шта је истина о Митровићу? У Фуламу "променили плочу" и окривили Србију

Здравствено стање Александра Митровића је оно што брине читаву Србију, али и све навијаче Фулама, а менаџер премијерлигаша Марко Силва тврди да није истина да српски голгетер има две мање фрактуре у стопалу.
Шта је истина о Митровићу? У Фуламу "променили плочу" и окривили СрбијуGetty © Stringer/Srdjan Stevanovic

Нова заврзлама око Александра Митровића, а поново је у главној улози менаџер Фулама Марко Силва. Португалски стручњак говорио је о нападачу репрезентације Србије уочи последњег меча Фулама пред одлазак на паузу због Светског првенства, који његов тим очекује против Манчестер јунајтеда.

Силва је на конференцији за медије негирао тврдње да Митровић има две мање фрактуре у стопалу, како је претходно сазнао британски "Атлетик". Он је и овог пута сву кривицу због повреде нападача свалио на стручни штаб репрезентације Србије.

"Митровић није играо меч са Ситијем, неће играти против Јунајтеда. Није тачно да је дошло до фрактуре кости, али је истина да је у питању кост у стопалу. Био је на прегледима после меча са Евертоном. Налази се на списку репрезентације Србије, али ће следеће недеље ићи на нове прегледе, да видимо какво је стање", рекао је Силва на почетку дугог одговарања на питања медија.

Нападач из Смедерева је повреду доживео на мечу против Шведске у Лиги нација у септембру, а Силва наводи да је проблем што је три дана касније заиграо и против Норвешке. Но, Португалац није детаљније говорио о чињеници да је Митровић након тих мечева уписао и пет наступа у дресу Фулама.

"Повредио се док је играо за репрезентацију, три дана касније је играо нови меч за национални тим и то није требало да се догоди, није смео да игра меч одмах после повреде. Повредио се поново против Њукасла, па онда и Вест Хем, оно што могу да вам кажем јесте да ће одлука бити донета почетком следеће недеље. Разговараће наш медицински тим са медицинским тимом Србије и одлучићемо заједно шта је најбоља одлука за њега. Он је веома важан играч за наш клуб."

Упитан о томе у каквом ће стању Митровић бити пред Мундијал, није желео да опширније говори.

"Нисам права адреса за питање о његовој физичкој спреми за Светско првенство. Оно што знам јесте да није играо против Ситија, неће ни против Јунајтеда. Могу да вам кажем и да шта год да се догоди у будућности неће имати утицај на Митра. Видећемо шта ће бити одлука после разговора наших доктора и лекара српског тима."

Португалац је избегао да каже да ли би волео да Митровић пропусти турнир у Катару, како би се потпуно опоравио и спремио за наставак сезоне.

"Није важно шта бих ја волео, реалност је да то није битно. То шта ја желим и шта кажем неће ништа променити. Ми као клуб ћемо заједно са репрезентацијом Србије донети најбољу одлуку, наравно са све Митровићем. Да ли жели да иде по сваку цену тамо? Морате то њега да питате. Рекао бих да сви играчи маштају о Светском првенству, исто и остали чланови нашег тима, али више о томе морате њега да питате."

Силва је одбио да каже шта ће се догодити ако Фуламови лекари кажу да Митровић није спреман, а он свеједно заигра на Мундијалу.

"То је веома тешко питање за мене, јер говорим о хипотетичкој ситуацији. Не знамо шта ће се десити. Да, Митар жели да буде на Мундијалу, исто тако је желео да игра и против Ситија и против Јунајтеда и то је за похвалу, али то је немогуће. Мора да одмори, морамо да сачекамо на одлуку нашег медицинског тима и лекара из репрезентације Србије. Заједно ћемо донети одлуку", закључио је Силва.

image
VV inauguration
banner