Спорт

Нова брига за Пиксија - Лукић прескаче мечеве Торина

Везиста Торина Саша Лукић има мањих проблема са повредом уочи Мундијала.
Нова брига за Пиксија - Лукић прескаче мечеве ТоринаGettyimages.ru © Stringer/Gabriele Maltinti

Фудбалска репрезентација Србије за тачно 15 дана игра први меч на Светском првенству у Катару, када 24. новембра буду изашли на мегдан Бразилу. Али уочи наступа на највећем фудбалском такмичењу, "орлови" имају здравствених проблема који би могли да забрину селектора Драгана Стојковића.

Последњи у низу репрезентативаца који није потпуно здрав је Саша Лукић. Капитен Торина је доживео повреду левог листа, због чега би требало да пропусти преостала два меча "бикова" у 2022. години.

Како наводи италијански "Тутоспорт", Лукић је можда већ одиграо последњи меч у дресу Торина. Он је свом тиму донео вођство против Болоње у недељу, када је Торино изгубио 1:2, али је на том мечу осетио и веће оптерећење у листу леве ноге.

Зато Италијани најављују да Лукића неће бити у среду увече против Сампдорије Дејана Станковића, а врло је могуће да исто буде случај и током викенда против Роме, што ће бити и последњи меч Торина у овој години.

Лукић ће сада желети да се одмори како би био потпуно спреман за учешће на Светском првенству, а он је један у низу играча Србије који имају мањих проблема са повредама. Ту су још и Душан Влаховић, Александар Митровић и Ерхан Машовић, док је ситуација код Ивана Илића нешто озбиљнија, пошто везиста Вероне није уписао ниједан наступ од 27. септембра и утакмице у дресу репрезентације.

Иначе, Лукић има уговор са Торином до лета 2024. године, али су за њега заинтересовани римски великани Рома и Лацио, па није искључено да у јануарском прелазном року промени средину. Али претходно, да се у потпуности опорави и покаже своје најбоље партије на Мундијалу...

image
VV inauguration
banner