Спорт

Чимајев се обратио Кадирову: Пустите ме да браним Палестину

Чеченски ММА борац Хамзат Чимајев, након победе у 294. УФЦ догађају, обратио се лидеру Чеченије Рамзану Кадирову од којег је затражио дозволу да иде и да брани Палестину
Чимајев се обратио Кадирову: Пустите ме да браним ПалестинуGetty © James Gilbert

Хамзат је наставио да одушевљава ММА свет својим борбама у октагону.

Чеченски борац, који је 2013. емигрирао у Шведску, а тренутно се бори под заставом УАЕ, успео је да савлада Камаруа Усмана.

УФЦ 294. спектакл је првобитно требало да споји Чимајева и Паола Косту, али је због повреде, уместо Бразилца, у кратком року "упао" Камару Усман.

Већинском одлуком судија, Хамзат Чимајев је однео победу и побољшао свој учинак у каријери на 13 победа из исто толико борби.

Након победе, Чимајев је имао јаку поруку везану за актуелну ситуацију у Палестини.

Он се обратио лидеру Чеченије Рамзану Кадирову, тражећи дозволу да се придружи борби у Палестини.

"Људи, знате шта се тренутно дешава у свету. Нисам био срећан борећи се у кавезу, кад знам и кад видим да деца умиру“, започео је Чимајев публици у Абу Дабију.

"Уз вашу подршку, није ми проблем да се борим у октагону, а ако ми дате дозволу – кунем се – ја ћу први путовати тамо. Молим вас, дајте ми оружје и дозволите ми да се борим за Палестину", рекао је Чимајев.

Кадиров је након борбе честитао Чимајеву на "Телеграму", похваливши борца за "оштру осуду насиља над становницима Газе".

"Хамзат је показао колико срце правог муслимана боли за братску палестинску нацију", написао је чеченски лидер.

image