Спорт

Пешић: Не бих коментарисао одлуку Ефеса да не дозволи Мицићу да игра за репрезентацију

Селектор Србије, Светислав Пешић, потврдио је да је Василије Мицић био спреман да се придружи репрезентацији у мечевима квалификација за Светско првенство, али да је Ефес у последњем тренутку забранио српском играчу да се прикључи националном тиму.
Пешић: Не бих коментарисао одлуку Ефеса да не дозволи Мицићу да игра за репрезентацијуGetty © Zhong Zhi

Репрезентација Србије неће имати Василија Мицића за меч против Турске у другом колу квалификација за Светско првенство, пошто његов клуб Ефес није дозволио најбољем играчу да се придружи националном тиму у овом прозору квалификација.

"Не желимо да то стављамо у први план пред утакмицу, планирамо да се окренемо стварима које можемо да контролишмо. Мицић је кренуо на пут, имао је карту, али је одлука таква каква је. Али не бих је коментарисао, немамо тачне детаље... Образложење је да се припрема за утакмицу против Барселоне, али не бих то коментарисао", рекао је Пешић.

Селектор је потврдио да ће кошаркаш Црвене звезде, Немања Недовић, пропустити дуел са Турском, али да ће у тиму бити Марко Гудурић и Владимир Лучић.

"Била је дилема због укупног стања Недовића. По његовим речима, стање се поправља, али не желимо да силујемо, да ризикујемо. Недовић је напредовао, али није на нивоу да може да да максимум. Утакмица са репрезентацијом доноси много емоција, донели смо такву одлуку и даље рачунам на њега у будућности. Дошли су Гудурић и Лучић, добри су, тренирали су и после тога ћемо према правилима ФИБА да одредимо 12 кошаркаша за дуел са Турском", рекао је селектор Србије.

Дуел Србије и Турске је на програму у понедељак од 20 сати, а игра се у Београду.

Летонија је прва на табели групе И квалификација са шест победа и једним поразом, Србија и Грчка имају по четири тријумфа и три пораза.

Турска и Белгија имају скор од по три победе и четири пораза.

image