Спорт

Ђоковић и Кецмановић вежбају за Дејвис куп: У Паризу ривали некадашњи и будући гренд слем шампион

Српски тенисери ће у престоници Француске наступити и у дубл конкуренцији, а на старту турнира ће играти против Стена Вавринке и Јаника Синера
Ђоковић и Кецмановић вежбају за Дејвис куп: У Паризу ривали некадашњи и будући гренд слем шампионGetty © Al Bello / Staff

Новак Ђоковић је у петак сазнао могућ пут на мастерсу у Паризу и евентуалне ривале који би могли да га сачекају на путу ка завршници последњег турнира из серије АТП 1000 у сезони.

Али најбољи тенисер света ће у "Берсију" играти и у дублу са Миомиром Кецмановићем, а на жребу су добили изузетно занимљиве ривале у првом колу.

Ђоковић и Кецмановић ће играти против Стена Вавринке и Јаника Синера, такође двојице сјајних сингл тенисера који су одлучили да се удруже на турниру у Паризу. Ипак, победник овог окршаја имаће тежак задатак у другом колу.

Тамо ће чекати трећи носиоци, индијско-аустралијским тандем Рохам Бопана и Метју Ебден. У дубл такмичењу у Паризу је још неоклико неочекиваних тимова, попут Карена Хачанова и Андреја Рубљова из Русије, као и домаћих играча Ришара Гаскеа и Артура Фиса.

Свакако је да ће Ђоковићу највећи фокус бити на сингл конкуренцији, али биће интересантно видети како ће српска комбинација наступити, имајући у виду да се ближи и завршница Дејвис купа у Шпанији наредног месеца.

image