Спорт

Медведев погодио жену у главу и "преживео" - због овога су Ђоковића дисквалификовали

Руски тенисер Данил Медведев пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Бечу, пошто је у среду савладао Бугарина Григора Димитрова 2:1, по сетовима 3:6, 6:2, 6:4
Медведев погодио жену у главу и "преживео" - због овога су Ђоковића дисквалификовалиGetty © Hu Chengwei / Stringer

Медведев је тако савладао још једног играча у одличној форми, али је Рус имао и много среће што још у ранијој фази турнира није био дисквалификован.

Трећи тенисер света, а први носилац турнира у Бечу, у среду је прво савладао Француза Артура Фиса. На друштвеним мрежама се појавио детаљ са тог меча који је многима промакао, а тиче се Руса.

Медведев је приликом једног сервиса Фиса гледао како се она одбија о рекламу иза њега, а онда је ударио лоптицу рекетом. Ипак, лоптица није поново ударила у рекламу, већ у жену која је седела у публици и то посред лица.

Имао је Рус среће што овом приликом није прошао као Новак Ђоковић на Ју-Ес опену 2020. године, када је случајно погодио линијску судију лоптицом у пределу врата. Тада организатори нису имали разумевања и одмах су га дисквалификовали.

Медведев је тако несметано наставио такмичење и после нове победе, против Димитрова, у четвртфиналу ће играти против сународника Карена Хачанова.

image