Спорт

Медведев се присетио финала Ју-Ес опена са Ђоковићем: Био сам тврдоглав

Пре скоро два месеца Новак Ђоковић је фантастичну гренд слем сезону комплетирао титулом у Њујорку
Медведев се присетио финала Ју-Ес опена са Ђоковићем: Био сам тврдоглавGetty © Sarah Stier

Руски тенисер Данил Медведев изјавио је да је био веома тврдоглав у финалу Ју-Ес опена против Ђоковића, због чега је доживео пораз.

Ђоковић је тријумфовао над Медведевом у три сета (6:3, 7:6 (7:5), 6:3) и четврти пут освојио турнир у "великој јабуци", а укупно 24. гренд слем трофеј у каријери.

Током турнира у Бечу, на којем Медведев брани титулу, упитан је и да ли би сада нешто променио да може поново да игра против Новака на Ју-Ес опену.

"Можда бих узео сет, али не знам за меч", одговорио је Медведев.

"Што се тиче позиције, како да одговорим Новаку у будућности, онда да. То су тениске ствари. Посебно против доброг играча на сервису – ако иде на спољну страну, на мој форхенд, можда ће освојити три од четири или четири од пет поена", каже Медведев.

Момак из Москве је признао да је био тврдоглав и да га је то коштало бољег резултата.

"Имате моменте, 30:30 или 30:40, у којима би он био под притиском, да сам успео да одговорим. Не треба вам брејк сваки пут, потребан вам је повратак у прави час. Нисам био у стању да му одговорим како сам желео, али сам током меча веровао да могу. После меча сам помислио да сам био превише тврдоглав. Требало је нешто да променим. Али да сам променио, нисам сигуран да бих га добио. Веома је компликовано", закључио је Медведев.

Данил је у Бечу савладао Григора Димитрова и сада ће играти против сународника Карена Хачанова.

image
VV inauguration
banner