Спорт

Срби имали епизодне улоге, Дончић поново блиста у дресу Даласа

Изузимајући учинак Николе Јокића против Јуте, српски кошаркаши у НБА лиги нису имали превише разлога за задовољство
Срби имали епизодне улоге, Дончић поново блиста у дресу Даласа© Tanjug/AP Photo/Brandon Dill

Јокић је новим трипл-даблом водио Денвер до четвртог тријумфа од почетка сезоне, а поред њега, на паркетима широм Америке била су још тројица наших момака.

Једино Василије Мицић није добио шансу у екипи Оклахома Сити тандера, која је са 124:112 савладала Детроит на свом паркету.

Његов саиграч Алексеј Покушевски ушао је у игру, али је на терену провео тек нешто мање од два минута.

За то време није могао да се истакне, два пута је промашио шут за три поена, изгубио једну лопту и направио два фаула.

То није сметало Тандерима који су на крилима Шаја Гилџус-Александера (32 поена и девет скокова) уписали трећи тријумф и тренутно су четврти на табели Западне конференције.

Богдан Богдановић наставио је да игра топло-хладно у дресу Атланте, па је након једне одличне партије, сада био врло "блед".

Хокси су направили велики преокрет против Минесоте, вратили се из минуса од 21 поена и славили резултатом 127:113.

Најзаслужнији за то био је Дежонте Мареј, који је дуел завршио са 41 поеном, од којих је 19 постигао у трећој деоници, када је Атланта и надокнадила велики заостатак.

Нажалост, није имао добру подршку од Богдана – капитен Србије је за 20 минута постигао осам поена (3/10 из игре, 2/7 тројке), а имао је и четири асистенције, као и по један скок, украдену лопту, блокаду и изгубљену лопту.

Атланта је шести тим Истока са скором 2-2, док је Минесота уз један тријумф претрпела и други пораз.

Ни Никола Јовић не може да се похвали неким запаженијим учинком за Мајами, у поразу од Милвоки бакса – 122:114.

Јовићу, који је био надомак дабл-дабла у прошлом наступу, тренер Ерик Сполстра сада није дао толико могућности да се "размаше". Одиграо је тек нешто више од седам минута и за то време убацио пет поена и ухватио четири лопте. Погодио је једну тројку, оба слободна бацања, али је имао и две изгубљене.

Прошлосезонски финалиста није имао шансе против моћног тандема из Милвокија – Баксе је предводио Јанис Адетокумбо са 33 поена, осам више од Демијана Лиларда.

На другој страни, недовољно је било 35 поена Тајлера Хироа, пошто је потпуно подбацио Џими Батлер, који је меч завршио са само 13 поена.

Мајами је сада последњи на табели Истока са једном победом и три пораза, док је Милвоки на 3-1.

Ако српски репрезентативци нису имали добро вече у НБА лиги, словеначки суперстар Лука Дончић свакако јесте.

Дончић је поново на врхунцу форме, након што је у финишу прошле сезоне пружао нешто слабије партије. И он је, као и Јокић, уписао други трипл-дабл од почетка сезоне и носио Далас до успеха против Мемфиса (125:110).

Лука је за округло 40 минута маестралне кошарке убацио 35 поена и имао по 12 скокова и асистенција. То је било довољно да "телад" сломи отпор "гризлија", којима није било довољно ни 83 поена које су збирно постигли Дезмонд Бејн, Џерен Џексон и Маркус Смарт.

Далас је одмах иза Денвера на Западу са максималним учинком из три утакмице.

Торонто, које са клупе предводи Дарко Рајковић, поражен је у гостима код Портланда са 99:91.

image
VV inauguration
banner