Спорт

Нема му равног: Јокић упалио трипл-дабл мод већ на почетку сезоне

У ноћи када је проглашен најбољим играчем прве седмице у новој сезони, српски играч још једном потврдио да је без премца у НБА лиги
Нема му равног: Јокић упалио трипл-дабл мод већ на почетку сезоне© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Никола Јокић поново је предводио Денвер до победе и други пут од почетка такмичења уписао трипл-дабл.

Нагетси, који су актуелни шампиони, потврдили су да ће и овога пута бити међу главним фаворитима за прстен, па су забележили и четврти узастопни тријумф, овога пута над Јутом Џез – 110:102.

Екипа Мајка Мелоуна је против екипе која је у прошлости умела да јој задаје главобоље контролисала меч од првог до последњег минута и може да се похвали да је само једна од три у лиги која до сада није претрпела пораз.

Јокић је током вечери добио награду за играча недеље, а онда изашао на терен и поново имао двоцифрен учинак у три статистичке категорије.

Момак из Сомбора је на паркету провео 35 минута и за то време постигао 27 поена (12/16 из игре, 1/3 тројке), уз 10 скокова, 11 асистенције једне изгубљене лопте и две блокаде.

То му је био 107. трипл-дабл у каријери којим се на четвртом месту вечне ранг-листе изједначио са Леброном Џејмсом.

Очекивано, поново је био најбољи у свом тиму који је, изузимајући кратак период почетком прве четвртине, константно био у вођству.

На крају уводних 12 минута разлика је била двоцифрена, а у трећој деоници ишла је и до максималних +17. "Џезери" су покушали да се врате, имали један снажан налет у финишу сусрета, али је заостатак био превелики и Денвер је славио.

Поред Николе, истакао се Ерон Гордон са 21 поеном и седам ухваћених лопти, док је Џамал Мареј забележио дабл-дабл са 18 поена и 14 асистенција.

На другој страни, најбољи код гостију био је Лаури Марканен са 27 поена и 14 скокова, док је Вокер Кеслер стао на 22 поена и 13 ухваћених лопти.

Франшиза из Колорада сада има скор 4-0 и једина је са таквим учинком у лиги (Далас и Бостон имају по три победе), док је Јута забележила и трећи неуспех, уз само једну победу.

image