Спорт

Канкун: Ига Швјонтек боља од Коко Гоф, Жабер савладала Вондроушову

Пољска тенисерка Ига Швјонтек победила је Американку Коко Гоф 6:0, 7:5 у мечу другог кола "Четумал групе" на Завршном ВТА турниру сезоне у мексичком Канкуну
Канкун: Ига Швјонтек боља од Коко Гоф, Жабер савладала ВондроушовуGetty © Clive Brunskill

Ига Швјонтек је до победе дошла за 90 минута игре, а први сет је добила без изгубљеног гема.

Гоф је повела са 3:1 у другом сету, али је Пољакиња серијом 3:1 изједначила на 4:4. Обе тенисерке су потом освојиле по два гема, а онда је Швјонтек у 12. гему при вођству од 6:5 направила брејк и стигла је до заслужене победе.

У другом мечу другог кола "Четумал групе", Онс Жабер из Туниса је победила Чехињу Маркету Вондроушову 6:4, 6:3, такође за 90 минута игре.

Ига Швјонтек после два кола има два тријумфа, а Коко Гоф и Онс Жабер по једну победу и пораз. Маркета Вондроушова је последња на табели са два пораза.

Пласман у полуфинале избориће по две првопласиране тенисерке из обе групе.

Мечеви последњег кола у "Четумал групи" биће одиграни у ноћи између петка и суботе, а састаће се Швјонтек - Жабер и Гоф - Вондроушова.

У ноћи између четвртка и петка биће одиграни мечеви трећег кола у "Бакалар" групи, а састаће се: Џесика Пегула (САД) - Марија Сакари (Грчка) и Арина Сабаленка (Белорусија) - Елена Рибакина (Казахстан).

Турнир у Канкуну игра се за наградни фонд од девет милиона долара.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner