Спорт

Шта ако Реал не доведе Мбапеа? Спреман је "План Б" - суперталенат из Бајерна

Мадриђани за лето 2024. планирају велики трансфер, али имају резервну опцију и ако не успеју да доведу Килијана Мбапеа
Шта ако Реал не доведе Мбапеа? Спреман је "План Б" - суперталенат из БајернаGetty © Maja Hitij / Staff

Фудбалски клуб Реал Мадрид покушаће на крају сезоне да ангажује играча Бајерна Џамала Мусијалу ако вицешампион Шпаније у јулу наредне године не договори трансфер француског репрезентативца Килијана Мбапеа, преноси британски "Сан".

Мбапе има уговор са Пари Сен Жерменом до краја сезоне, а више пута је одбио да продужи сарадњу са шампионом Француске. Поједини медији су објавили да француски фудбалер преговара са Реалом, али је мадридски клуб демантовао ову информацију.

Британски медији истичу да руководство "краљевског клуба" не одустаје од ангажовања Мбапеа, али има спреман и "план Б" ако преговори са француским репрезентативцем пропадну.

Мусијала (20) има уговор са Бајерном до јуна 2026. године, а у немачком клубу тренутно зарађује 8.000.000 евра по сезони. Он жели да продужи сарадњу са шампионом Бундеслиге, али тражи годишњу плату од чак 25.000.000 евра.
Међутим, челници Бајерна не желе да испуне захтеве Мусијале и спремни су да га продају на крају ове сезоне, а Реал се налази на листи заинтересованих клубова.

Мусијала је у Бајерн стигао 2019. године из Челсија, а ове сезоне је одиграо 13 утакмица за клуб из Минхена и постигао је четири гола. Британски медији наводе да је немачки репрезентативац играч изузетне технике и физичких карактеристика, који може да игра на крилној позицији и као полушпиц.

image