Спорт

Стојковић: Историјска утакмица, нећемо пропустити шансу!

Селектор репрезентације Србије, Драган Стојковић Пикси, каже да једва чека утакмицу са Бугарском
Стојковић: Историјска утакмица, нећемо пропустити шансу!© FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs

Србија у недељу од 15 сати на стадиону "Дубочица" у Лесковцу дочекује Бугаре и потребан је бод за историјски пласман на Европско првенство, прво после 24 године.

"Немам ни најмању дилему око састава тима, знам стартних 11 и једва чекамо утакмицу. Морамо да будемо опрезни, сигуран сам да ће утакмица да буде захтевна јер имамо растерећеног ривала. Ипак, кад смо већ овде, не помишљамо да пропустимо овакву шансу."

Ово је историјска утакмица и не могу Бугари да имају већи мотив од нас, додао је селектор.

"Ово је велика утакмица и за њихове каријере. Верујем да ћемо уз подршку са трибина да будемо прави и да победимо", нагласио је Стојковић и додао да је емотиван јер је екипа смештена у Нишу, његовом родном граду, а био је и капитен на последњем учешћу на ЕП 2000. године.

Капитен Душан Тадић истиче да је екипа у јако доброј ситуацији и да жели то да крунише добром игром и победом у стилу оде на ЕП.

"После два Светска, било би лепо да одемо на Европско првенство. Надам се да ће постати нормално да Србија иде на свако велико такмичење. Сви ми у српском фудбалу желимо да тако буде и само нека се тако настави", поручио је Тадић и додао да нема ништа против да се увек решава у последњем колу, али да увек оде на велико такмичење.

image