Спорт

Дончић као Јокић, Богдановићев кратак бљесак у лошој партији Атланте

Капитен Србије није имао добро шутерско вече, иако се истакао једним далекометним поготком, док је словеначки суперстар дошао до новог трипл-дабла у лудој утакмици у Тексасу
Дончић као Јокић, Богдановићев кратак бљесак у лошој партији Атланте© Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Кошаркаши Милвокија победили су Атланту 132:121 и додатно се примакли самом врху Источне конференције (14-6).

Јанис Адетокумбо забележио је први овосезонски трипл-дабл, 36. у каријери – дуел је заввршио са 32 поена, 11 скокова и 10 асистенција.

Имао је обилату помоћ Демијана Лиларда који је додао 25 поена.

На другој страни, српски репрезентативац је на паркету провео 25 минута и за то време постигао 14 поена, уз по два скока и украдене лопте. Богдан није имао добро шутерско вече, погодио је само шест шутева из 18 покушаја (2/7 тројке), али је имао и један сјајан тренутак.

Било је то у последњој секунди треће деонице – преузео је лопту да реши напад и погодио са велике удаљености, са готово осам и по метара – преко двојице играча Бакса (за прилазак гостију на 98:96).

Међутим, није то било довољно за потпуни преокрет и домаћин је дошао до тријумфа захваљући Адетокумбу и Лиларду.

Атланта је остала десета на Истоку са девет победа и десет пораза.

У утакмици у Оклахома домаћи тим је у невероватном мечу савладао Далас, резултатом 126:120.

Српски кошаркаши Василије Мицић и Алексеј Покушевски тријумф су гледали са клупе за резервне играче, али су имали шта и да виде.

Оклахома је почеком последњег периода има 24 поена предности (111:87), када је уследила невероватна серија гостију. Покренуо је Лука Дончић и Тексашани су са 30 узастопних поена преокренули.

Повели су 117:111, али се онда угасили и Тандер је ипак био бољи у завршници.

Словеначки кошаркаш је остварио трипл-дабл са 36 поена, 18 асистенција и 15 скокова.

Код Маверикса Дерик Џонс је додао 24, Дерек Лајвли је имао 20 поена и 16 скокова, а Кари и Ловсон по 12.

Џејлен Вилијамс је био најбољи код Оклахоме са 23 поена и по пет скокова и асистенција. Шај Гилџес-Александер је додао 17 поена и девет успешних додавања, а укупно осам од 11 играча који су добили шансу су били двоцифрени.

Оклахоми је ово био други тријумф у низу и 13. у сезони што их смешта на друго место на Западу пред дуел против Хјустона. Далас је шести са 11 победа, а у наредној рунди дочекује Јуту.

image
VV inauguration
banner