Спорт

Богдановић наставио шутерску серију, Јанг излудео Вембија и "лудог Србина"

"Јастребови" прекинули мини серију од два узастопна пораза уз запажено издање српског капитена
Богдановић наставио шутерску серију, Јанг излудео Вембија и "лудог Србина"© Tanjug/AP Photo/Darren Abate

Кошаркаши Атланте победили су Сан Антонио као гости резултатом 137:135 у утакмици одиграној у ноћи између четвртка и петка.

Хокси су остварили тријумф након два везана пораза и то учинили двоструким преокретом, пошто су се у два наврата враћали из двоцифреног минуса.

Сан Антонио је у првој четвртини имао +15, онда у трећој и 12 поена вишка, али изабраницима "лудог Србина" Грега Поповича ни то није било довољно.

Тре Јанг је растурио домаћу одбрану и креирао преокрет, а поново је запажен био и Богдан Богдановић.

Капитен репрезентације Србије је на терену провео 32 минута и за то време постигао је 14 поена (5/10 шут из игре, 2/4 за три поена), уз три асистенције, два скока и две украдене лопте.

Била је ово 29. узастопна утакмица у којој је Богдановић убацио барем једну тројку, а 13. у низу којима је имао две и више погођених шутева за три.

Споменути Јанг је дуел завршио са 45 поена (15/29 из игре) и 14 асистенција и у финишу је израстао у хероја. Поред силних погодака, изборио је фаул у нападу којим је решено питање победника.

У редовима Спарса Џереми Сохан је убацио 33 поена, док је Девин Васел додао 25 поена.

Келдон Џонсон комплетирао дабл-дабл (22 поена и 11 скокова), баш као и Виктор Вембањама (21 поен, 12 ухваћених лопти и четири блокаде).

Атланта је десета на Истоку са по девет победа и пораза, док су "мамузе" закуцане за дно Западне конференције са само три тријумфа из 18 утакмица.

image
VV inauguration
banner