Спорт

Руски великани "врбују" српског тинејџера - ИМТ за Милоша тражи 6.000.000 евра

Голгетер рођен 2005. године већ дуже време привлачи пажњу страних клубова, а сада су међу њима и Спартак и Динамо из Москве
Руски великани "врбују" српског тинејџера - ИМТ за Милоша тражи 6.000.000 евра© Dusan Milenkovic/ATAImages

Нападач ИМТ-а Милош Луковић један је од младих играча који су ове сезоне привукли највише пажње у Суперлиги Србије, а млади голгетер је већ стигао да постигне осам голова у најјачем домаћем такмичењу.

Момак рођен 2005. године зато је наставио да привлачи пажњу страних клубова, а сада су за њега озбиљно "загризли" руски великани - московски Спартак и Динамо.

Како јавља руски новинар Иван Карпов на свом Телеграм каналу, спортски директор Спартака Пол Ешворт је већ боравио у Београду где је водио разговоре о Луковићу.

Наводи се да ИМТ жели 6.000.000 евра за потпис играча, а већ су раније ове сезоне одбили око 2.000.000 евра које је нудио шведски Малме.

"Многи европски клубови су заинтересовани за Луковића, али немамо право да кажемо тачно који. Мислим да ће то бити један од највећих трансфера играча који су напустили Србију у последњој деценији, ако не и највећи. Уз његову одличну игру, он је постигао велики број голова", Карпов је цитирао Луковићевог агента, наводи "Спорт eкспрес".

Луковић је прошле сезоне постигао 10 голова у Првој лиги Србије, а сада је у Суперлиги већ избројао до осам. ИМТ се тренутно налази на 12. месту у домаћем првенству са 17 освојених бодова.

image
VV inauguration
banner