Спорт

Српкиња у сузама због светске титуле: Тијана освојила последњи поен, па остала у шоку

Бошковићева и Стевановићева су тако успеле да клупску титулу првака света обједине са оном коју су 2022. освојиле у дресу репрезентације Србије
Српкиња у сузама због светске титуле: Тијана освојила последњи поен, па остала у шоку© Twitter / screenshot / @volleyballworld

Фантастичан успех за српске одбојкашице Тијану Бошковић и Јовану Стевановић, пошто су њих две као део турског Езачибашија у недељу увече освојиле титулу првака света!

У великом финалу Светског клупског првенства Езачибаши је у драматичном сусрету савладао други турски тим, екипу Вакифбанка за коју наступа још једна српска репрезентативца Бианка Буша, резултатом 3:2.

По сетовима је било 19:25, 25:23, 25:23, 23:25, 15:9, а одлучујући поен на мечу Езачибашију донела је невероватна Тијана Бошковић. Коректорка је снажно ударила по блоку, лопта је завршила у ауту и славље је могло да почне.

Недуго након тога управо је Бошковићева била у кадру када су је преплавиле емоције због великог успеха. Иначе, Вакифбанк је Езачибашијев највећи ривал, а занимљиво је да је њихов тренер управо селектор одбојкашица Србије Ђовани Гвидети.

За Бошковићеву је ово друга титула клупског првака света, а за Стевановићевој прво. Обе су са репрезентацијом Србије биле првакиње света у два наврата, пошто су 2018. и 2022. стизале до златних одличја.

Да су и Бошковић и Стевановић бриљирале на завршном турниру показује да су обе завршиле у идеалној постави турнира, а да је Бошковићева изабрана за МВП турнира. Како и не би када је Езачибашију донела чак 27 поена у великом финалу.

image