Спорт

Скандал Украјинке на егзибицији: Побегла од меча, па Рускињу терали да игра против мушкарца

Изузетно необична ситуација догодила се у недељу на егзибиционом турниру у француском градићу Бур де Пеажу, на ком је руска тенисерка Мира Андреева изненада била приморана да финални меч игра против - мушкарца
Скандал Украјинке на егзибицији: Побегла од меча, па Рускињу терали да игра против мушкарца© Reddit / screenshot / jovanmilic97

За све је заправо била крива Украјинка Марта Костјук, која је прихватила да наступи на турниру иако је знала да би у финалу могла да игра против Рускиње.

Наиме, на турниру је Хрватица Дона Векић требало да игра против победнице меча између Рускиње Андрееве и Рускиње Варваре Грачеве која од ове године игра под заставом Француске. Ипак, Векићева је због повреде морала да се повуче, а Костјук је прихватила да се појави уместо ње.

Међутим, како је Андреева победила и заказала дуел против Костјук, Украјинка је демонстративно одлучила да се и она повуче, како не би морала да игра против руске тенисерке.

Имајући у виду да се све догађало у последњи час, организатори нису успевали да пронађу ниједну другу тенисерку која би заменила Украјинку, па је против Рускиње играо локални тенисер Јанис Дуран, који је иза 800. места на АТП листи.

Рускиња се чак и одлично снашла против овог момка, имала је предност брејка у првом сету, али је на крају изгубила 7:5, 6:2. После меча је добила трофеј, имајући у виду да против Дурана није ни требало да игра.

"Ово је први пут да сам добила пехар после пораза", рекла је 16-годишња Рускиња по завршетку меча.

image