Спорт

Србин је Челсијев вожд: Ђорђе Петровић јунак, "скинуо" пенал за полуфинале!

Фудбалери Челсија пласирали су се у полуфиналу енглеског Лига купа, пошто су у уторак увече елиминисали Њукасл после бољег извођења једанаестераца, а јунак некадашњег првака Европе био је српски голман
Србин је Челсијев вожд: Ђорђе Петровић јунак, "скинуо" пенал за полуфинале!Getty © Mike Hewitt / Staff

Ђорђе Петровић, некадашњи чувар мреже ИМТ-а и Чукаричког, а од овог лета и лондонских "плаваца", одбранио је пресудни пенал који је посла Челси међу четири најбоља тима у такмичењу - 1:1, пеналима 4:2.

Повео је Њукасл већ у 16. минуту преко Калума Вилсона, али је спасилац Челсија био Михајло Мудрик у 92. минуту који је поготком изборио пенале.

Тамо су четири играча Челсија били прецизна, Кјеран Трипије је за Њукасл промашио други пенал, док је четврти на ред дошао Мет Ричи. Петровић је у тим тренуцима показао због чега се од њега много очекује.

Србин је играчу Њукасла махнуо да ће се бацити у једну страну, али је отишао на другу и успешно зауставио ударац ривала. Тог тренутка је Челси прошао у полуфинале Лига купа, па ће и поред слабих резултата у Премијер лиги ове сезоне ипак имати шансу да се бори за неки од трофеја.

Погледајте како је то изгледало:

Петровић је крајем августа прешао из америчког Њу Ингланда у Челси у трансферу вредном 14.000.000 евра, а тренутно је и члан репрезентације Србије.

Иначе, у полуфинале Лига купа прошли су још и Фулам који је елиминисао Евертон после пенала, и Мидлсбро који је био бољи од Порт Вејла 3:0. У среду се игра једини преостали меч четвртфинала имеђу Ливерпула и Вест Хема.

image
VV inauguration
banner