Спорт

Емотивни Бензема потврдио лошу вест: Никада нисам одустајао...

Прва звезда репрезентације Француске Карим Бензема неће бити учесник предстојећег Мундијала.
Емотивни Бензема потврдио лошу вест: Никада нисам одустајао...Getty © Franck Fife

У недељу стартује Светско првенство у Катару и спреман је комплетан водич кроз турнир, али на овом такмичењу неће бити званично најбољег фудбалера света.

Карим Бензема неће моћи да помогне светским првацима Французима да одбране трофеј освојен у Русији пре четири године, а нападач Реал Мадрида је у емотивној објави на друштвеним мрежама открио како се осећа.

Бензема је недавно освојио прву Златну лопту у каријери, потврдивши његову доминацију светским фудбалом у протеклој сезони, али га је повреда мишића одвојила од сна да можда и освоји титулу првака света са националним тимом.

"Никада у животу нисам одустајао, али вечерас морам да размишљам о тиму као што сам увек чинио, па ми разум говори да препустим своје место некоме ко може да помогне нашој репрезентацији да оствари успех на Светском првенству. Хвала вам на свим порукама подршке", написао је 34-годишњи центарфор.

Биће ово тек трећи пут у историји да освајач Златне лопте пропусти Мундијал у години када је добио престижну награду. Претходно се то десило Алфреду ди Стефану 1958. и Алану Симонсену 1978. године, али обојици због тога што њихове селекције нису успеле да се пласирају на завршни турнир.

image