Спорт

Сјајни Богдановић зауставио захукталу Оклахому

"Јастребови" се полако враћају у форму, срушили су једну од најбољих екипа у лиги уз одличну партију српског репрезентативца
Сјајни Богдановић зауставио захукталу Оклахому© Tanjug/AP Photo/John Bazemore

Богдан Богдановић био је један од најзаслужнијих за победу Атланте над Оклахом у ноћи између среде и четвртка.

Хокси су у узбудљивој утакмици у којој су водили од првог до последњег минута тријумфовали резултат 141:138 и забележили други узастопни пораз.

Прекинули су серију Тандера од пет везаних тријумфа, а Богдановић је био један од предводника напада своје екипе.

Он је на паркету провео скоро 28 минута и за то време постигао 23 поена (7/16 из игре, 5/11 тројке), имао по један скок и украдену лопту, уз четири асистенције.

Капитен "орлова" се полако враћа у форму која га је красила почетком децембра, па је дуел са Оклахомом завршио без изгубљене лопте.

Домаћин је на старту сусрета преузео контролу и искористио помало и умор ривала. Атланта је већ у уводних 12 минута дошла до 16 поена предности, да би она расла у наставку меча.

Покушавали су гости да се врате неколико пута, али би "јастребови" успевали да одбију налет. Најјачи је био онај у самом финишу, када је серијом поена Оклахома дошла на посед заостатка, али времена за потпуни преокрет није било.

Поред Богдановића, истакао се Тре Јанг са 24 поена и 11 успешних додавања, односно Џејлен Џонсон који је био најефикаснији (28 поена).

У редовима гостију није било српских репрезентативаца Василија Мицића и Алексеја Покушевског.

Најбољи је очекивано био Шај Гилџус-Александер са 33 поена, 13 скокова и осам асистенција, испред Вилијамса који је додао 21 поена.

Атланта се након два узастопна тријумфа попела на десету позицију на табели Источне конференције са скором 14-19, док Оклахома и даље друга на Западу са 23 победе и 10 пораза.

image