Спорт

Јовић заблистао испред Џејмса и Дејвиса – Сполстра мора да рачуна на њега

Српски репрезентативац добио прилику у једној од најпознатијих дворана на свету и заблистао пред највећим звездама НБА лиге
Јовић заблистао испред Џејмса и Дејвиса – Сполстра мора да рачуна на његаGetty © Harry How

Кошаркаши Мајамија декласирали су гао гости Лос Анђелес лејкерсе у утакмици у којој је Никола Јовић показао колико може да буде значајан за екипу Ерика Сполстре.

Прошлогодишњи финалисти декласирали су у некадашњем "Стејплс центру" 110:96, а Јовић је одиграо убедљиво најбољи меч од почетка сезоне.

Никола је на паркету провео чак 28 минута и за то време постигао 15 поена (6/11 из игре, 3/5 тројке), имао осам скокова и по једну асистенцију и украдену лопту.

Баш као и Богдан Богдановић против Оклахоме, Јовић је одиграо без изгубљене лопте, а водио је велику борбу са највећим звездама "језерџија" – Леброном Џејмсом и Ентонијем Дејвисом.

Некадашњи играч Меге један је од најталентованијих играча Мајамија, омиљени саиграч Џимија Батлера, али до сада није добијао праву прилику. Међутим, након оваквог издања, тренер Сполстра ће морати да рачуна на њега у будућности.

Хит је дуел решио већ у првој четвртини у којој је дошао до двоцифреног вишка и даље се није освртао. Почетком последњег периода Лејкерси су притисли, али је гост успео да се одбрани и потом рутински приведе сусрет крају.

Поред Јовића, који је био трећи најефикаснији у редовима свог тима, истакли су се Тајлер Хиро са 21 поеном, Хаиме Жакез јуниор са 16, једним више од Бема Адебаја.

Споменути Дејвис доминирао је за Лејкерсе са 29 поена, 17 скокова и шест асистенција, Остин Ривс је помогао са 24 поена, док је Леброн имао само 12 поена, шест ухваћених лопти и девет успешних додавања.

Мајами је сада четврти на Истоку и има скор 20-14, а Лејкерси су након трећег узастопног неуспеха пали на десету позицију Западне конференције са учинком 17-18.

image