Спорт

Рускиња разбила Белорускињу и подигла трофеј: "Хвала за ова три гема"

Московљанка је била изузетно убедљива против некада најбоље тенисерке света
Рускиња разбила Белорускињу и подигла трофеј: "Хвала за ова три гема"Getty © Chris Hyde / Stringer

Четврта тенисерка света Елена Рибакина почела је 2024. годину на савршен начин, пошто је освојила турнир у Бризбејну и то након убедљиве победе у финалу против Белорускиње Арине Сабаленке.

Московљанка која се од своје 19. године такмичи под заставом Казахстана славила је 6:0, 6:3 против велике ривалке и својевремено прве тенисерке света.

Рибакина је доминирала од првог до последњег поена, а у првом сету је ривалки дозволила укупно 11 поена и нити један гем.

После меча се због тога и сама Сабаленка у више наврата шалила на свој рачун. Тако је имала шта да поручи Рибакини приликом обраћања на церемонији доделе трофеја.

"Не знам где да почне. Пре свега, Елена... Невероватно. Хвала ти бар за та три гема. Учиниле смо да овај меч изгледа као велика борба", насмејала је Белорускиња присутне. Касније је то још једном учинила.

Док је Рибакина држала свој говор, честитала је тиму ривалке на свему што су урадили, али је Сабаленка добацивала да овог пута не треба да им честита.

"Шта год да сад Арина прича, ви радите сјајан посао са њом", смејала се Рибакина малом перформансу Сабаленке после убедљивог пораза.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner