Спорт

Надалова порука за Новака: Ништа ме не боли, зато играм боље

Шпански тенисер Рафаел Надал изјавио је након пласмана у четвртфинале Бризбејна да мисли да је одиграо добар меч против Kублера, као и да не осећа бол у куку и стопалу, због чега игра бољи тенис
Надалова порука за Новака: Ништа ме не боли, зато играм бољеGetty © Chris Hyde

Рафаел Надал био је веома оптимистичан после победе над Џејсоном Кублером и пласмана у четвртфинале Бризбејна и истакао да више не осећа болове у куку и стопалу, као и да због тога пружа боље партије.

"Био сам без тениског меча годину дана, па зато осећам замор мишића. Генерално се осећам добро. Оперисао сам кук и више не осећам сметње, што је изузетно важно за мене. Стопало се добро опоравља, што је кључно. Тренутно могу да се крећем без ограничења. То ме чини срећним и омогућава ми да играм боље", рекао је Надал.

Надал је против Кублера одиграо одличан меч.

"Мислим да сам кренуо добро у меч, био сам врло одлучан. Видео сам да Џејсон може да игра добро са основне линије па сам се трудио да будем што агресивнији. Мислим да је ово био добар меч за мене. Имам прилику да опет играм сутра што је врло добро за мене. Био сам дуго ван турнира и не могу да будем захвалнији", истакао је Надал.

Шпанац додаје да су му потребни мечеви.

"Морам да наставим да тренирам. Последња два меча и први дубл који сам играо и сати проведени на терену много значе. Имам шансе да играм и то су добре вести за мене. Вратио сам се након дуго времена и осећам да сам конкурентан и то је оно што желим", закључио је Надал.

Надал ће наредни меч играти против Џордана Томпсона, у четвртфиналу Бризбејна, турнира који је генерална проба за први гренд слем у сезони - Аустралијан опен (14-28. јануар).

Новак Ђоковић брани трофеј у Мелбурну, где ће покушати да освоји 11. титулу, а 25. на гренд слемовима у каријери.

image