Спорт

Ватерполисти Србије на Бадње вече у Саборном храму у Загребу

"Делфини" и представници ВСС присуствовали су литургији уочи Божића

Српски ватерполисти, стручни штаб и представници Ватерполо савеза Србије на Бадње вече присуствовали су литургији у Саборном храму Српске православне цркве у Загребу.

Ватерполо репрезентација Србије се тренутно налази у Хрватској, где је у току Европско првенство, а њихова појава поздрављена је од стране присутних представника српског народа.

Они су пожелели успех "делфинима" на Европском првенству, а како је саопштено из ВСС, у препуном храму, администратор Епархије Загребачко-Љубљанске и епископ буеносаирски и јужно-централноамерички Кирил, пожелео је верницима срећан Бадњи дан и Божић.

По завршетку службе ватерполо селекција била је гост на пријему у просторијама цркве, којем су присуствовали бројни представници Срба у Хрватској. Ватерполистима је пуно успеха пожелела и амбасадор Србије у Хрватској Јелена Милић.

Србија је на старту Европског првенства савладала Израел 22:1, а на Божић ће од 19.00 играти против Немачке. У уторак их потом очекује меч против Малте, након чега би "делфини" требало да учествују у плеј-офу за пласман у четвртфинале Европског првенства.

image