Спорт

Рубљов преживео маратон с Бразилцем - водио 2:0, па с ивице понора прошао у друго коло

Руски тенисер Андреј Рубљов успео је после доста мука да се пласира у друго коло Аустралијан опена, пошто је после три сата и 45 минута игре савладао Бразилца Тијага Сејбота Вилда - 3:2
Рубљов преживео маратон с Бразилцем - водио 2:0, па с ивице понора прошао у друго коло© Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Рус је славио резултатом 7:5, 6:4, 3:6, 4:6, 7:6 (10:6) и тако умало просуо велику предност коју је имао у раној фази меча.

Рубљов, иначе пети тенисер света, без превише проблема је освојио прва два сета и успео да стигне надомак пласмана у друго коло, али је Бразилац потом заиграо далеко боље.

Успео је да натера Рубљова на грешке, изједначио је на 2:2 у сетовима, а Рус је потом пропуштао шансе у одлучујућем сету. При вођству 6:5 је пропустио четири меч лопте на сервис Сејбота Вилда.

Бразилац се извукао, потом је и повео 4:1 у тај-брејку који се играо до 10 добијених поена, али је потом стао - Рубљов је успео да остане смирен и ипак упише победу на старту турнира, далеко теже него што се очекивало.

У другом колу, Рубљов ће играти против бољег из меча Американца Криса Јубенкса и Јапанца Тара Данијела.

image