Спорт

Гренд слем шампиони нестали с Новаковог пута: Вавринка и Мари далеко од славних дана

На путу Новака Ђоковића ка трофејима на Аустралијан опену више пута су се налазили Стен Вавринка и Енди Мари, али то ове године неће бити случај
Гренд слем шампиони нестали с Новаковог пута: Вавринка и Мари далеко од славних данаGetty © Julian Finney / Staff / Kelly Defina / Stringer

Швајцарац и Британац могли су да буду Србинови ривали у ранијој фази турнира у Мелбурну, али су оба трострука гренд слем шампиона завршила такмичење већ у првом колу.

То је прво био случај са Вавринком, освајачем Аустралијан опена из 2014. године. Стен је пре 10 година на том путу савладао и Ђоковића, а сада је за њега прејак био Адријан Манарино.

Француз је славио 3:2, по сетовима 6:4, 3:6, 5:7, 6:3, 6:0, након што је Вавринка очито остао без снаге у касној фази меча.

Са друге стране, Енди Мари - човек који је победио Ђоковића у два гренд слем финала, али је од Новака чак четири пута губио у финалима Аустралијан опена - далеко лакше је изгубио од Томаса Мартина Ечеверија.

Аргентинац је славио 3:0, по сетовима 6:4, 6:2, 6:2, па се ниједног тренутка није постављало питање може ли Мари да можда пружи већи отпор и стигне до друге рунде такмичења.

Ечевери ће у другом колу играти против Гаела Монфиса, а победник тог меча ће у трећем колу на бољег из дуела Ђоковића и Алексеја Попирина. Манарино ће играти против Хаумеа Мунара и ако слави у наредна два меча, могао би да буде Новаков противник у четвртом колу.

image
VV inauguration
banner