Спорт

Медведев критиковао организаторе Аустралијан опена: Није могло да се игра

Руски тенисер Данил Медведев, након меча са Атманом, имао је критике на рачун организације Аустралијан опена и услова под којима је меч игран
Медведев критиковао организаторе Аустралијан опена: Није могло да се играGetty © Julian Finney /

Медведев је изборио пласман у друго коло Аустралијан опена, пошто му је противник предао меч.

Руски тенисер славио је против Теренса Атмана, који је имао проблема са грчевима, због чега је завршио меч.

У тренутку предаје, Данил је водио са 5:7, 6:2, 6:4, 1:0, а после меча осврнуо се на услове у којима је сусрет одигран.

"На терену је било много топлије него овде у прес сали, то је сигурно. Ово наравно нису били најтежи услови у којима сам играо, али се ради о томе да овде није било сунчано последњих неколико дана. То што сте изложени сунцу током тренинга на неколико сати није довољно да се адаптирате на такве услове, па вам оваква топлота у мечу утиче помало и на нерве", рекао је Медведев.

"За противника у првом колу сам имао играча који још увек није прилагођен игрању на Гренд Слему, па је сигурно био у стању тензије. Уз то, топлота не побољшава ваше физичко стање, но однос према њој зависи од играча до играча. Драго ми је да сам физички успео да га надвисим јер је у једном моменту постало доста изазовно издржати. Онда су код њега наступили грчеви, што ми је потврдило да је и њему било тешко", рекао је Медведев.

Трећи носилац на турниру, потом је изнео и проблеме око молби које му нису услишене.

"Током оваквог меча изузетно је важно да се правилно освежавате. И поред моје молбе да ми буде доступна нехлађена вода, једина која је била нама достављена била је ледена. Кад сам тражио од судије да ми дају топлију воду, донели су ми врелу. Како онда даље, а да се не обратите супервизору за интервенцију", рекао је Медведев.

image