Спорт

Медведев не отписује Надала: Сјајно је за тенис што се враћа, али...

Шпански великан у јануару ће се вратити на тениски терен после пуне године паузе
Медведев не отписује Надала: Сјајно је за тенис што се враћа, али...Getty © Mark Metcalfe / Stringer

Рафаел Надал опоравља се од повреде због које је пропустио читаву прошлу сезону и такмичењима би требало да се врати почетком 2024. године у Аустралији.

"Бик са Мајорке" објавио је да ће наступити на турниру у Бризбејну, после чега се очекује његово учешће на Аустралијан опену.

Данил Медведев, тренутно трећи тенисер на АТП ранг-листи, истакао је да је велика ствар за тенис што ће се Рафа вратити, али не верује да ће осталим играчима то одговарати, без обзира на чињеницу да се налазе у пуном тренажном ритму.

Медведев је изјавио да је током каријере имао више успеха у дуелима против Новака Ђоковића него против Рафаела Надала.

"Ђоковић, све сезоне у којима је играо, победио је у много мечева и није много губио. Веома је тешко победити га. Против Надала сам можда на неки начин имао и мање успеха него против Новака", рекао је Медведев за Национал.

Московљанин је против Новака одиграо 15 мечева и остварио 10 победа, док је против Надала добио само један дуел, уз пет пораза.

"Имали смо неколико тесних мечева у којима сам мислио да могу да победим, али је он на крају био у предности. Меч против њега ће бити велики изазов. Нико не зна у каквој је форми и како ће поднети све. Али из онога што сам видео, чини се да му иде добро и то је сјајно за тенис", додао је Медведев.

image