Спорт

Ђоковић хвалио Фрица, наредног противника и открио Кирјосу "тајну" за успех и освајање турнира

Након сјајног меча и победе над Тејлором Фрицом, Новак Ђоковић је у интервјуу са Ником Кирјосом причао о начину на који је изборио пласман у полуфинале Аустралијан опена, као и о томе шта га чека у полуфиналу
Ђоковић хвалио Фрица, наредног противника и открио Кирјосу "тајну" за успех и освајање турнираGetty © Cameron Spencer

Маестралан је још једном био Србин, који је сломио отпор Американца и изборио полуфинале Аустралијан опена.

Након меча са Фрицом, Новака је интервјуисао аустралијски тенисер Ник Кирјос.

"Висок и квалитетан тенис од самог старта. Противник ме је терао да будем назад на основној линији, морао сам да се браним и тешко је било пронаћи тајминг. Физички, били смо изморени и исцрпљени. Све честитке Фрицу који је и данас и током турнира играо сјајан тенис", први су утисци Ђоковића након четвртфинала.

Новак није искористио првих 15 брејк лопти у дуелу са Фрицом.

"Деловало ми је као да играм против тебе Ник. Знам да Фриц има један од најбољих сервиса на свету и то је демонстрирао и сад. То је увек проблем кад играш против њега, али и тих 4/21 су великих и битних. Подигао сам ниво игре када је требало, искористио своје шансе, имао више ас сервиса од њега и то је помогло у оваквом мечу."

Ривал у полуфиналу биће му бољи из дуела Синера и Рубљова, за које је Новак имао само речи хвале.

"Другачији меч ће бити од овог сигурно, ко год буде противник. Обојица су у сјајној форми, што су доказали током турнира. Синер вероватно игра тенис живота, а о Рубљову довољно говоре његове доминантне партије. Биће то сјајан дуел, могли бисмо да узмемо кокице и гледамо тај спектакл", рекао је Новак.

Српски тенисер се нашалио и Кирјосу открио "тајну" својих успеха на Гренд слем турнирима.

"Показаћу ти то посебно дрво и тајну, али не смеш је никоме рећи. Мораш да се изујеш и попнеш на највише место на дрвету, окренеш се наопачке и висиш 33 минута и три секунде и тако ћеш освојити Гренд слем“, кроз смех је рекао Новак.

image
VV inauguration
banner