Спорт

"Његово присуство било гласно, иако не би изговорио ни реч" - Стеф Кари задивљен утакмицом у Арени

Kошаркаш Голден Стејта Стеф Kари изјавио је да је српски тренер Дејан Милојевић увек доносио позитивну енергију у свлачионицу његовог тима. Један од најбољих бекова у историји кошарке гледао је меч између Партизана и Меге: Не могу ни да замислим како бих се осећао да сам био у Арени
"Његово присуство било гласно, иако не би изговорио ни реч" - Стеф Кари задивљен утакмицом у АрениGetty © Justin Ford

Некадашњи тренер Меге и Будућности од 2021. године радио као помоћник у стручном штабу Голден Стејта, а са "ратницима" је освојио титулу шампиона НБА лиге.

"Цела организација је у шоку. Покушаћемо да се вратимо на посао, сви смо разговарали... Тешко је. Ово је велики губитак, који ће се осећати у будућности. Дејан је увек доносио позитивну енергију у свлачионицу", рекао је Kари на конференцији за медије.

Најбољи тројкаш у историји НБА истакао је да је пре два дана гледао меч Партизана и Меге у оквиру 17. колу регионалне АБА лиге.

На том мечу су се навијачи, саиграчи, пријатељи, чланови породице и навијачи опростили од Милојевића.

"Гледао сам утакмицу његова два бивша клуба у Србији. Не могу ни да замислим како бих се осећао да сам био у Арени да осетим ту енергију. Желимо овде да урадимо нешто слично", додао је кошаркаш Голден Стејта.

Kари је потом објаснио шта је научио из разговора са српским тренером.

"Оно што сам научио из наших разговора је да је његово присуство било гласно, иако можда не би изговорио ни реч. То би био осмех или загрљај особе, која је весела и пријатна по својој природи. А, ако причамо о томе какав је био тренер... Имати поред себе некога са таквом енергијом, ко зна да се повеже са вама и буде искрен у исто време, да на исти начин упути похвалу, критику или сугестију... то је уметност тренерског посла", истакао је Kари.

Кошаркаши Голден Стејта ће до краја сезоне у НБА лиги носити "ДМ" иницијале на дресовима и тренеркама.

Kлуб из Сан Франциска је навео да ће у спомен на српског тренера исти иницијали бити постављени и на терену дворане "ратника".

Голден Стејт ће наредни меч у НБА лиги одиграти у четвртак ујутро од 4 часа по централноевропском времену, пошто ће на свом терену дочекати Атланту.

Милојевић је преминуо 17. јануара у 47. години од последица срчаног удара.

image
VV inauguration
banner