Спорт

Обрадовић: Деки је био највећи борац, ко зна шта га је све лепо чекало

Тренер Партизана Жељко Обрадовић после победе над Мегом говорио је и о недавном преминулом прослављеном кошаркашу Дејану Милојевићу
Обрадовић: Деки је био највећи борац, ко зна шта га је све лепо чекало© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Партизана убедљиво су савладали Мегу 112:80 у утакмици 17. кола АБА лиге, али главна тема тог сусрета био је опроштај навијача црно-белих од недавно преминулог Дејана Милојевића.

Прослављени кошаркаш био је испраћен у крцатој Београдској арени, пред 23.000 гледалаца, а тренер црно-белих Жељко Обрадовић истиче да је читаво вече било Милојевићу у част.

"Главна импресија је ово што се десило нашем Дејану, много је тужно и жалосно. Не бих да понављам све оно што се зна о Дејану, али ово што су навијачи Партизана приредили јесте показатељ онога што је Дејан био. Ово је у његову част, највећа посета у историји АБА", рекао је Обрадовић.

Упитан је да ли би подржао иницијативу да јужна трибина "Штарк арене" понесе име Дејана Милојевића.

"Свака иницијатива која иде у правцу да се обележи име Дејана Милојевића, од мене има подршку и добродошла је", рекао је Обрадовић.

Поделио је лично сећање на Дејана Милојевића, са којим је као тренер сарађивао.

"Ове мајице, на којима пише да и највећи борци некада одлазе, он је био највећи борац са којим сам сарађивао. Сви га знају по осмеху и томе каква је људина био. Ово што су урадили навијачи јесте што су свесни какав је Дејан био и са каквом жељом играо и после се бавио тренерским послом. Ко зна шта га је све лепо чекало", рекао је тренер Партизана.

Упитан је и колико ће најефикаснија победа Партизана у сезони значити пред Жалгирис и Звезду.

"Прва четвртина је била изједначена, очигледно да смо у другој играли бољу одбрану, нападачки смо били расположени и за два и три. На крају за два смо имали 75 одсто, онда је логично да си на великом броју поена. Важно је да су играчи препознали одбрану Меге. Растерећеност је помогла да се одигра меч са много асистенција. Дан одмора, припрема за Жалгирис, па све остало", поручио је Обрадовић.

Екипа Партизана коначно је била комплета и здрава.

"Вратили смо се из Атине и одрадили један тренинг. Кевин Пантер није путовао, опоравио се. Нанели је такође на пут кренуо са температуром, као и неки чланови стручног штаба. Очигледно је да влада вирус, треба се чувати. Срећан сам што смо здрави, надам се да ће тако и остати", рекао је Обрадовић.

image