Спорт

Братски дерби Звезде и Зенита припао Русима, из Санкт Петербурга послате јаке поруке

Одиграли су фудбалери Црвене звезде последњу утакмицу у 2022. години и доживели пораз од 3:1 на гостовању код Зенита у Санкт Петербургу.
Братски дерби Звезде и Зенита припао Русима, из Санкт Петербурга послате јаке поруке© FK Crvena zvezda

Дуел два братска клуба имао је лепу увертиру, пошто су навијачи прво развили руско-српску заставу дугу 600 метара у знак подршке репрезентацији Србије на Светском првенству у Катару, а онда и транспарентима украсили трибине.

Тренер Звезде Милош Милојевић је ротирао, велики број играча је био заузет због репрезентативних обавеза, а шансу су добили фудбалери са мањом минутажом током јесени.

Црвено-бели су били одлични у првом полувремену, Ел Фарду Бен је имао шансу после додавања Александра Катаија, покушао је и Марко Гобељић, истицао се и голман Васиљевић, а у 23. минуту је Ибрахим Мустафа затресао мрежу Зенита ударцем главом.

Домаћи су изједначили голом Сутормина са беле тачке у 61. минуту, након што је лопта погодила у руку Митуљикића. Свега три минута касније је могао талентовани Митуљикић да поново доведе српског шампиона до предности, фантастично је предриблао двојицу фудбалера Зенита, али су домаћи у последњем тренутку успели да интервенишу.

Ипак, Зенит је до преокрета дошао у 68. минуту када се Ерохин нашао у петерцу и матирао Васиљевића. Убрзо су Руси стигли и до трећег гола на мечу када је Мантуан погодио у 74. минуту након контре.

Заиграла је Звезда и у нешто другачијој формацији до краја меча, све са циљем да Милош Милојевић што боље уигра екипу за такмичарске мечеве и изазове које је очекују на пролеће.

image