Спорт

Моћни Синер је нови гренд слем шампион - Медведев опет "просуо" 2:0, Новакова круна Италијану!

Феноменални 22-годишњи Италијан је надокнадио велики заостатак и постао први освајач Аустралијан опена рођен после 22. маја 1987. године
Моћни Синер је нови гренд слем шампион - Медведев опет "просуо" 2:0, Новакова круна Италијану!© Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Јаник Синер је нови шампион Аустралијан опена и нови гренд слем шампион у свету тениса! Италијански тенисер савладао је Руса Данила Медведева у спектакуларном финалу после великог преокрета - 3:2.

Синер је до првог гренд слем трофеја у каријери у првом гренд слем финалу у каријери стигао резултатом 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3 и тако постао први Италијан са трофејом "велике четворке" од 1976. године.

Медведев је боље отворио меч и агресивном игром показао збуњеном Синеру да има доста искуства у финалима гренд слемова. То се видело и на терену, па је после нешто више од сат времена игре, све почињало да изгледа изгубљено по четвртог носиоца.

Рус је водио 6:3, 5:1 у једном тренутку, потом је изгубио сервис, али успео да поведе 2:0 у сетовима. Ипак, како је време одмицало, тако је постајало јасније да је Синер све бољи, а да Медведев има све мање енергије.

На крају је велики број исцрпљујућих мечева коштао Руса. Синер је успео да уради оно што је пре две године на истом месту урадио Рафаел Надал - губио је 2:0 од Медведева и успео да преокрене.

Оба играча су приказала сјајну игру, али је снажни Синер успео да надјача ривала и стигне до прве гренд слем титуле недуго након освојеног Дејвис купа са селекцијом Италије.

Уједно, Синер је постао и први освајач Аустралијан опена рођен после 22. маја 1987. године, односно дана када је рођен досадашњи шампион турнира, Новак Ђоковић.

image