Спорт

Синер узео "Новаков" пехар, па га питали за њега: Ђоковић је за мене посебна лига

Јаник Синер постао је нови гренд слем шампион у мушком тенису, након што је освојио Аустралијан опен победом против Данила Медведева у спектакуларном финалу 3:2
Синер узео "Новаков" пехар, па га питали за њега: Ђоковић је за мене посебна лигаGetty © Kelly Defina / Stringer

Италијан је тако постао први човек рођен после Новака Ђоковића који је подигао трофеј у Мелбурну, наследивши управо Србина на месту шампиона.

Као што традиција налаже, Синер је дан после финала у Мелбурну прошеотао са новим пехаром из своје ризнице, где је сумирао утиске после највећег успеха у каријери.

"Освајање првог гренд слема овде у мени је изазвало невероватна осећања, али већ од данас се враћамо режиму дан-по-дан", рекао је Синер.

Италијан је својим изјавама показао да чврсто стоји на земљи и да не намерава да обећава велике ствари, као што је то био случај са ПР кампањама у част Карлоса Алкараза после освајања Вимблдона.

Тада је чувени "Најки" тврдио да почиње нова ера, наговештавајући крај доминације Ђоковића. Синер, ипак, зна да је он далеко од тога да може да се мери са Србином.

"Новак је посебна лига у односу на мене, а ја сам изузетно задовољан и овим једним трофејом", рекао је Италијан.

Осврнуо се и на Алкараза, који му је међу првима честитао на успеху.

"Алкараз и ја смо велики ривали на терену, а пријатељи ван њега, и тај однос помаже обојици да се даље развијамо. Поред нас има много младих играча који су веома конкурентни и биће веома занимљиво пратити смер у коме ће се тенис развијати", рекао је Синер.

image