Спорт

Троицки: Желимо да сви тенисери буду спремни за сваки меч

Селектор тениске репрезентације Србије, Виктор Троицки, жели да сви играчи буду спремни за сваки меч и додаје да је најважније да његов тим оствари победу против Словачке у квалификацијама за Дејвис куп
Троицки: Желимо да сви тенисери буду спремни за сваки мечGetty © Fran Santiago

Србија и Словачка ће наредна два дана играти у квалификацијама за Дејвис куп. Жребом је одлучено да у петак од 15 часова први на терен изађу Србин Миомир Кецмановић и Словак Лукаш Клајн.

"Кецмановић је одиграо одлично у Аустралији, осећа се добро, игра добро, има самопоуздања, тако да смо одлучили да он почне меч против Словачке. Момци су тренирали сјајно целе седмице, имамо и други дан у суботу, тако да имамо и неке тактичке промене и желимо да сви буду спремни за сваки меч. Добра ствар је што имамо доста добрих играча и више опција", рекао је Троицки на конференцији за медије у Краљеву.

Он је најавио да ће за Србију у дублу играти Кецмановић и Ћаћић.

"Што се тиче састава дублова, све ће зависити од резултата после првог дана. Видећемо и којим ћемо резултатом завршити дан, али и шта ће бити најбоља опција за суботу. Најважније је да дођемо до три бода која су нам потребна да победимо. Видећемо ко ће бити најспремнији", додао је селектор Србије.

Троицки је позвао навијаче да у великом броју подрже Србију.

"Позивам још једном публику да дође у што већем броју да нас подржи. Имали смо успеха у овој хали претходних година, али један од фактора који нам је увек помагао су пуне трибине. Сећам се и ја када сам играо да је било крцато тако да бих волео да и овога пута буде тако. Значило би свима нама, поготово момцима који су на терену", рекао је Троицки.

Кецмановић је оптимиста уочи дуела са Словачком.

"Добро сам тренирао и играо неколико месеци, па ми је драго што сам поново добио прилику да играм за своју земљу. Трудићу се да дам све од себе и да донесем поен Србији. Клајна знам из виђења, нисам играо против њега, али знам да воли да игра на бржој подлози, на бетону, надам се да ће ово да му представља проблем и да ћу успети да га победим", навео је Кецмановић.

Попут Кецмановића, и Лајовић верује у тим Србије.

"Молчан је целом нашем тиму доста познатији, ја сам играо против њега, додуше само једном у Хамбургу пре више од две године. Тада се он пробијао, био је у сто најбољих, можда чак и 50. Добио сам у три сета, али мислим да је у последњих годину и по дана у слабијој форми. Нисам имао прилике скоро да га гледам јер нисмо играли на истим турнирима, али верујем да ћемо сутра успети да победимо у оба меча. Фаворити смо на папиру, али то ништа не значи. Тренирали смо добро ове недеље, припремали смо се, одрадили смо све шта треба и на нама је да дамо свој максимум", додао је Лајовић.

image
VV inauguration
banner