Спорт

Алегри: Интер главни фаворит за титулу; Инзаги: Корак на дугом путу ка циљу

Тренер фудбалера Јувентуса Масимилијано Алегри, изјавио је да је Интер главни фаворит за титулу у Серији А, преносе италијански медији
Алегри: Интер главни фаворит за титулу; Инзаги: Корак на дугом путу ка циљуGetty © Valerio Pennicino

Интер је у недељу на свом терену победио Јувентус са 1:0, у дерби мечу 23. кола италијанске Серије А.

Након меча, шеф струке "старе даме" изнео је своје утиске.

"Знали смо да ће бити тежак меч. Прво полувреме је било уједначено, они су постигли гол, а ми смо пропустили прилику преко Душана Влаховића. У другом полувремену је утакмица била отворенија, забавнија за гледање, а они су били опасни из контри. Морамо да се побољшамо, али истовремено честитам својим играчима", рекао је Алегри.

Интер је први на табели Серије А са 57 бодова, док је Јувентус други са 53, али торински клуб има меч више.

"У јуну нисмо очекивали да ћемо се наћи у оваквој ситуацији. Задовољни смо како нам иде, јесмо љути због овог пораза, али одувек сам говорио да је Интер фаворит за титулу, остајем при том ставу. Ако останемо близу, то је добро, а и Милан се бори, па ко зна", истакао је Алегри и додао да је торински клуб платио данак тензији на коју није навикао.

Јувентус ће у наредном колу Серије А на свом терену дочекати Удинезе.

Тренер Интера Симоне Инзаги, похвалио је своје момке након победе у дербију.

"То је веома важна, заслужена победа, а екипа је поштовала оно што смо се договорили пре меча. Веома смо срећни, али то је само један корак на дугом путу. Јувентус и Милан неће тако лако одустати", рекао је Инзаги.

"Победили смо на 18 од 22 меча. Наполи је са истим бројем бодова прошле сезоне имао већу предност. Ове сезоне то није случај, јер су иза нас два веома добра тима", додао је тренер Интера.

Фудбалери Интера ће у наредном колу италијанског шампионата играти у Риму са Ромом, Јувентус ће дочекати Удинезе, а Милан ће дочекати Наполи.

image